Website laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - Webdesign

SPAM tegengaan

SPAM tegengaan
MijnHostingPartner

SPAM tegengaan

SPAM in de mail tegenhouden

We zagen het toevallig weer voorbij komen, een mail die zich voordoet als Marktplaats. Kwaadwillende worden hier steeds uitgebreider in om dit zo goed mogelijk na te maken om je erin te laten trappen. Voordat je op een link klikt moet je jezelf aanwennen om er even over heen te hoveren met de muis. Dan zie je waar je naartoe gaat. Zo wordt voor vrijwel elke grote bekende naam wel dit toegepast. Van WeTransfer tot spookfacturen van het SIDN. Het is belangrijk om je hiertegen te wapenen met een aantal maatregelingen die je kan nemen. Laten we ze even nalopen in deze blog post om het geheugen weer eens op te frissen.

DKIM

Een DKIM certificaat is aan te maken in voor het domein. Dit is een extra hand shake die dan toegevoegd wordt aan elk mail bericht die verzonden wordt. Onze collega Paul van de helpdesk heeft hier een handig artikel voor aangemaakt op de volgende link hoe dit in te stellen is. Je hoeft het ook maar 1 keer in te stellen voor het gehele domein. Dus je hoeft niet elk apart mail account te behandelen binnen de hosting.

SPAM filtering

SPAM filtering is met de laatste update van SmarterMail aardig op de schop genomen. Nog steeds is het een strijd die moeilijk blijft te winnen en een proces wat nooit klaar is. Maar als de berichten gemarkeerd worden als MHP SPAM LOW tot en met HIGH dan is dit te filteren in de instellingen binnen je webhosting. We raden aan om MEDIUM en HIGH door te sturen naar een ongewenst map die je aan kan maken. Low kan je mee besluiten of je dit in je postvak in wilt hebben of gelijk ook wilt verplaatsen. We raden af om berichten gelijk te verwijderen die als SPAM worden gemarkeerd.

Waar staat je email adres?

Een item wat ook een hoop invloed heeft op de hoeveelheid ongevraagde mails is waar je jouw mail adres aan afgeeft en op hebt staan. Als je het email adres opgeeft op obscure sites dan zal je gelijk merken dat er een hoop binnenkomt. Wanneer je eenmaal op die lijst staat dan kom je er eigenlijk niet meer vanaf.


Zie ook het artikel van SIDN over Spookfacturen die de ronde maken. 


https://www.sidn.nl/a/over-sidn/pas-op-spookfacturen-in-omloop